Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Transmuntenia
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Evaluare riscuri
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
SC Transmuntenia 1996 SRL va ofera :

Servicii privind evaluarea riscurilor:

S.C. TRANSMUNTENIA 1996 S.R.L. elaboreaza documentatia de evaluare a riscurilor de accidente si imbolnaviri profesionale in conformitate cu prevederile din Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006.

Punctul de plecare in optimizarea activitatii de prevenire a accidentelor de munca si a imbolnavirilor profesionale intr-un sistem il constituie evaluarea riscurilor din sistemul respectiv.Indiferent ca este vorba de un loc de munca,un atelier sau o intreprindere,o asemenea analiza permite ierarhizarea pericolelor in functie de dimensiunea lor si alocarea eficienta a resurselor pentru masurile prioritare.

Evaluarea riscurilor presupune identificarea tuturor factorilor de risc din sistemul analizat si cuantificarea dimensiunii lor pe baza combinatiei dintre doi parametri: GRAVITATEA si FRECVENTA consecintei maxime posibile asupra organismului uman.Se obtin astfel niveluri de risc partiale pentru fiecare factor de risc,niveluri de risc global pentru intregul sistem analizat (loc de munca).



Evaluarea riscurilor profesionale de accidentare si imbolnaviri profesionale include:

Descrierea locului de munca;

Elementele componente;

Factorii de risc identificati;

Fisa de evaluare a locului de munca;

Fisa de masuri propusa;

Interpretarea rezultatelor;

Concluzii.



Evaluarea riscurilor poate fi interpretata sub doua aspecte:

a) daca pericolele pot fi eliminate: examinarea sistematica a tuturor aspectelor muncii efectuate pentru a analiza ceea ce poate cauza raniri sau vatamari;
b) daca pericolele nu pot fi eliminate: ce masuri de prevenire sau de protectie sunt sau ar trebui implementate pentru a controla riscurile.

ATENTIE!!! Conform LEGII 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca " Angajatorul este obligat sa evalueze riscurile pentru securitatea si sanatate.
Din Gura in Gura